Trachisan®

Trachisan®

Брза помош за болно грло

Се ближи важен состанок или долгоочекувана утакмица, а вие страдате од болка во грлото. Дали ви треба брзо и ефикасно решение?

Германски лек, со локален антибиотик, достапен во аптеките, без лекарски рецепт.

Trachisan® помага:

big brand shadow

  • кога имате болки во грло, тешко голтате и зборувате
  • кога имате бактериска инфекција во грлото или усната шуплина, а немате лекарски рецепт

  • кога ви треба брзо решение за инфекција на грлото или усната шуплина

Антибиотик достапен без рецепт

Trachisan® содржи антибиотик тиротрицин, кој делува само локално во грлото и усната шуплина. Поради големината на молекулата, слабата растворливост во вода и отпорноста на ензимот пептидаза, овој антибиотик не поминува низ кожата и мукозните мембрани.

Дури и ако случајно стигне до желудникот, тиротрицинот се разложува таму и не преминува во крвта. На овој начин се избегнуваат бројни недостатоци на системските антибиотици.

 

Антибиотик достапен без рецепт

big brand shadow

Trachisan® содржи антибиотик тиротрицин, кој делува само локално во грлото и усната шуплина. Поради големината на молекулата, слабата растворливост во вода и отпорноста на ензимот пептидаза, овој антибиотик не поминува низ кожата и мукозните мембрани.

Дури и ако случајно стигне до желудникот, тиротрицинот се разложува таму и не преминува во крвта. На овој начин се избегнуваат бројни недостатоци на системските антибиотици.

 

Trachisan® помага:

Бидејќи е локален антибиотик, лекот не мора да се зема во одредено време, па затоа неговата употреба е многу едноставна. Возрасните можат да го земаат кога ќе се појават симптоми на болка или гребење во грлото, до 8 пати на ден, а децата над 6 години, до 6 пати на ден.

big brand shadow

Trachisan® помага:

Бидејќи е локален антибиотик, лекот не мора да се зема во одредено време, па затоа неговата употреба е многу едноставна. Возрасните можат да го земаат кога ќе се појават симптоми на болка или гребење во грлото, до 8 пати на ден, а децата над 6 години, до 6 пати на ден.

 

 

 

Безбеден за хронични пациенти

Добро се поднесува, без шеќер, може да го користат дијабетичари, пациенти со висок крвен притисок и други хронични пациенти.

Несаканите ефекти кои се вообичаени кај системските антибиотици, како што се дијареја, гадење, повраќање, се избегнуваат.

Безбеден за хронични пациенти

big brand shadow

Добро се поднесува, без шеќер, може да го користат дијабетичари, пациенти со висок крвен притисок и други хронични пациенти.

Несаканите ефекти кои се вообичаени кај системските антибиотици, како што се дијареја, гадење, повраќање, се избегнуваат.

Trachisan® е лек за ГРЛО кој содржи:

Локален антибиотик со висока антибактериска ефикасност...

Trachisan® е лек за ГРЛО кој содржи:

big brand shadow

Локален антибиотик со висока антибактериска ефикасност...

Пред употреба прочитајте го упатството. За користењето, мерките на претпазливост и несканите реакции на лекот посоветувајте се со лекар или фармацевт.

Советувалиште

Прашања и Одговори

arrow_circle_right

Дали лицa на антикоагулантна терапија можат да користат Trachisan?

Засега не се познати интеракции помеѓу лекот Трахисан и другите лекови.

arrow_circle_right

Колку пастили Trachisan можам да земам дневно?

Возрасни и деца на возраст од 6 години и постари: растворете по една компресирана пастила полека во устата на секои 2-3 часа. Максималната дневна доза е 6 компресирани пастили. Доколку по 2-3 дена од почетокот на земањето на лекот нема значително подобрување или состојбата се влоши, неопходно е да се прекине терапијата и да се консултира лекар. Со редовна употреба на лекот, симптомите обично исчезнуваат по неколку дена.

expand_circle_right Видете ги сите прашања

Прашајте нѐ

Доколку имате прашања за нашите производи слободно исконтактирајте нѐ. Со задоволство ќе одговориме на Вашето барање.

expand_circle_right Поставете прашање.