Immusan C 800 - Витамини и минерали за зајакнување на имунитетот

Immusan C 800 - Витамини и минерали за зајакнување на имунитетот

Immusan C 800 5 во 1 за посилен имунитет. Целосна поддршка за ослабен имунолошки систем. Ги содржи 5-те најважни компоненти неопходни за здраво функционирање на организмот и одржување на силен имунитет. Витамин Ц 800мг ➕ Цинк 10мг ➕ Витамин Д3 25μg (1000 IU) ➕ Селен 55μg ➕ Витамин Б12 10μg

Дали често настинувате? Дали се чувствувате уморни и без енергија? Дали спиете лошо и страдате од алергии?

Ако вашиот имунитет се прашува...


Во време на зголемен ризик од инфекција, зајакнувањето на имунитетот е особено важно.

Имунолошкиот систем на нашето тело е важен фактор за нашето здравје, бидејќи неговата улога е да не заштити од инфекции. Благодарение на состојките кои ги содржи,  Immusan C 800 5 во 1 го поддржува одбранбениот систем на нашето тело.

Што е депо ефектот ? Која е неговата улога во зајакнувањето на имунитетот?

big brand shadow

DEPO технологија - претставува постепено и постојано ослободување на мали дози активни состојки од препаратот во подолг временски период.

На овој начин се овозможува подобра апсорпција во организмот и долготрајно снабдување со сите минерали и витамини неопходни за правилно функционирање на имунитетот.

За разлика од другите слични производи, кои имаат само моментално, краткорочно ослободување на активни состојки, Immusan C 800, благодарение на депо технологијата, обезбедува поддршка на имунолошкиот систем во текот на целиот ден, со што телото постојано се снабдува со потребните хранливи материи.

Една таблета дневно е доволна за поддршка на имуниот систем дури и во периоди на вируси и настинки.

Кои витамини и минерали ги содржи Immusan C 800?

Immusan C 800 содржи 5 различни витамини и минерали во само една таблета и претставува уникатна комбинација на пазарот. Содржи високи дози на активни состојки.

Витамин Ц 800 мг

Цинк 10 мг

Витамин Д3 25μg (1000 IU)

Селен 55μg

Витамин Б12 10μg

Кои витамини и минерали ги содржи Immusan C 800?

big brand shadow

Immusan C 800 содржи 5 различни витамини и минерали во само една таблета и претставува уникатна комбинација на пазарот. Содржи високи дози на активни состојки.

Витамин Ц 800 мг

Цинк 10 мг

Витамин Д3 25μg (1000 IU)

Селен 55μg

Витамин Б12 10μg

Активните состојки на Immusan C 800 5 во 1 обезбедуваат поддршка и за вроден и за стекнат имунитет.

Постојат два вида имунитет: вроден и стекнат имунитет.

Вроден имунитет - е присутен од раѓање и е прва линија на одбрана. Работи брзо и веднаш, најдоцна во рок од 96 часа и нема имунолошка „меморија“.

Стекнат или специфичен имунитет се развива постепено по раѓањето. Овој имунитет е одговорен за создавање на имунолошка „меморија“, при што повторената изложеност на истата бактерија или вирус ќе создаде силен и брз одговор специфичен за нив.

Активните состојки на Immusan C 800 5 во 1 обезбедуваат поддршка и за вроден и за стекнат имунитет.

big brand shadow

Постојат два вида имунитет: вроден и стекнат имунитет.

Вроден имунитет - е присутен од раѓање и е прва линија на одбрана. Работи брзо и веднаш, најдоцна во рок од 96 часа и нема имунолошка „меморија“.

Стекнат или специфичен имунитет се развива постепено по раѓањето. Овој имунитет е одговорен за создавање на имунолошка „меморија“, при што повторената изложеност на истата бактерија или вирус ќе создаде силен и брз одговор специфичен за нив.

Immusan C 800 е германски производ од брендот tetesept.

Tetesept нуди квалитетни и ефикасни производи за здравје и благосостојба.

Иновативните формулации на производите tetesept се засновани на наука комбинирана со најнови научни сознанија.

Со изборот на tetesept се одлучувате за производи со докажан квалитет, произведени во Германија.

Зошто се важни за имунитетот Цинк и Витамин Б12?

Цинкот – има централна улога во многу процеси во нашето тело. Недоволното внесување на цинк може да се манифестира со замор, промени на кожата, како и зголемена подложност на инфекции и склоност кон алергии.

Витамин Б12 - придонесува за нормално формирање на црвени крвни зрнца, нормално функционирање на клеточната делба, одржување на енергетскиот метаболизам, како и имунолошкиот систем. Исто така, доведува и до намалување на заморот.

Зошто се важни за имунитетот Цинк и Витамин Б12?

big brand shadow

Цинкот – има централна улога во многу процеси во нашето тело. Недоволното внесување на цинк може да се манифестира со замор, промени на кожата, како и зголемена подложност на инфекции и склоност кон алергии.

Витамин Б12 - придонесува за нормално формирање на црвени крвни зрнца, нормално функционирање на клеточната делба, одржување на енергетскиот метаболизам, како и имунолошкиот систем. Исто така, доведува и до намалување на заморот.

Зошто витаминот Д, витаминот Ц и селенот се важни за имунитетот?

Витамин Ц - Тој е неопходен нутритиент за физичкото здравје. Соодветниот внес на витамин Ц е многу важен, особено во време на зголемен стрес и инфекции. Витаминот Ц со своето дејство значително ја намалува појавата на прекумерни воспалителни реакции и игра важна улога во создавањето на антитела и клеточен имунолошки одговор.

Витамин Д игра значајна улога во регулирањето на јачината на имунолошкиот одговор. Ја подобрува активноста на вродениот имунитет и ја намалува појавата на прекумерни воспалителни реакции кои последователно може да доведат до оштетување на ткивото.

Селен - претставува суштинска компонента на системот за заштита на клетките од оксидативен стрес. Тој игра важна улога во создавањето на антитела и придонесува за побрза реакција на вродениот имунолошки систем.

Зошто витаминот Д, витаминот Ц и селенот се важни за имунитетот?

big brand shadow

Витамин Ц - Тој е неопходен нутритиент за физичкото здравје. Соодветниот внес на витамин Ц е многу важен, особено во време на зголемен стрес и инфекции. Витаминот Ц со своето дејство значително ја намалува појавата на прекумерни воспалителни реакции и игра важна улога во создавањето на антитела и клеточен имунолошки одговор.

Витамин Д игра значајна улога во регулирањето на јачината на имунолошкиот одговор. Ја подобрува активноста на вродениот имунитет и ја намалува појавата на прекумерни воспалителни реакции кои последователно може да доведат до оштетување на ткивото.

Селен - претставува суштинска компонента на системот за заштита на клетките од оксидативен стрес. Тој игра важна улога во создавањето на антитела и придонесува за побрза реакција на вродениот имунолошки систем.

Советувалиште

Прашања и Одговори

arrow_circle_right

Колку долго може да се зема Immusan C 800 во континуитет?

Immusan C 800 нема ограничување во должината на примена, па затоа не е неопходно да се прават паузи во неговата употреба.

arrow_circle_right

Дали Immusan C 800 се зема со храна?

Immusan C 800 најдобро е да се зема после оброк, поради постепеното ослободување на активните компоненти.

arrow_circle_right

Колку изнесува 25 µg витамин Д во меѓународни единици?

25 μg е 1000 IU витамин Д3.

expand_circle_right Видете ги сите прашања

Прашајте нѐ

Доколку имате прашања за нашите производи слободно исконтактирајте нѐ. Со задоволство ќе одговориме на Вашето барање.

expand_circle_right Поставете прашање.